Landelijke Studiedag MLP/4you! 2018

maandag 25 juni 2018

Op 7 juni organiseerde ProBiblio weer de tweejaarlijkse landelijke Studiedag MLP/4you!. Een prachtige dag met 120 blije bezoekers en sprekers! Mooi programma, prima locatie en heerlijk weer. Alle ingrediënten waren aanwezig om de voorjaarsschoonmaak te starten in het lokale Makkelijk Lezen Plein en daarmee weer fris de zomer in te gaan. Hier vind je alle presentaties en het verslag.

Presentaties landelijke Studiedag MLP & 4You!

woensdag 15 juni 2016

Bekijk hier de presentaties die gegeven zijn tijdens het ochtend- en middagprogramma van de landelijke Studiedag MLP & 4You! op 31 mei 2016 in Utrecht.

 

 

Aandacht voor de zwakke lezer: Landelijke Studiedag MLP en 4YOU!

dinsdag 12 april 2016

Op dinsdag 31 mei 2016 vindt de landelijke studiedag MLP plaats! Met onder andere Uitgeverij Bontekoe, keurmerk Makkelijk Lezen, dyslexie-specialist Hanneke Wentink en aandacht voor de collectie. Nadere informatie en uitnodiging volgt.

Geen enkel bewijs dat een kleurenbril helpt bij dyslexie

maandag 11 april 2016

Het lijkt te mooi om waar te zijn. Een bril met gekleurde glazen die helpt bij dyslexie. Deze week prees de firma Xlens in een paginagrote advertentie in Trouw 'hét hulpmiddel bij dyslexie of leesproblemen' aan. De kleurenfilters zouden ogen en hersenen beter op elkaar afstemmen. Wetenschappelijk aangetoond, stond erbij.