Promotie

In de presentatie voor leerkrachten Lady Gaga en de kracht van de bibliotheek wordt het nut en de noodzaak van het 4you! uitgelegd.

 

Maak gebruik van het logo en de kleuren voor de herkenbaarheid van het 4you! 

 

Logo
Bij een introductie in de school of in de bibliotheek wordt het doel van het 4you! uitgelegd; het logo werkt hierbij ondersteunend. Gebruik het 4you!-logo ook voor de herkenbaarheid van de service, voor alle schriftelijke en digitale uitingen:
Logo 4you! (eps)
Logo 4you! (pdf)

 

Het PMSnummer van de kleur oranje is: PMS 021 - CMYK 0-6-100-0

 

Tattoo affiche 4you!
Het tattoo affiche bevat aantrekkelijke thema’s die de aandacht van de doelgroep vangen. Alle 4you!-onderwerpen zijn in het affiche terug te vinden: liefde, natuur, techniek.

 

Gebruikstips 

  • Gebruik het affiche ter ondersteuning van het leesplezier. Bekijk de affiche tijdens een groepsbezoek en vraag vervolgens naar hobby’s en interesses. Probeer over te brengen dat lezen het makkelijkst gaat als het onderwerp aansluit bij deze interesses.
  • Geef een affiche mee na afloop van een groepsbezoek, boekenruilen of bij toezending van het aanbod aan de school. Docenten worden eraan herinnerd dat in de bibliotheek mooie boeken zijn geselecteerd speciaal voor een moeilijke lezende doelgroep. Gebruik hiervoor eventueel een A4- of A5-kleurplaat van de affiche.
  • Plaats de affiche op uw website en plaats in de nieuwsbrief naar school een link daar naartoe. Zo kunnen scholen zelf de kleurplaat downloaden en gebruiken in de les. 
  • Jongeren vinden het leuk om zelf strips, manga´s of tattoo´s tekenen. Dit affiche geeft aanleiding om deze activiteiten of onderwerpen onder de aandacht te brengen. Zoek er boeken bij.
  • Jongeren kunnen zelf aan de slag met de zwart-wit versie. De affiche in zwart-wit dient namelijk als kleurplaat. Deze kunt u hieronder downloaden en bijvoorbeeld uitdelen na een groepsbezoek.

 

Tattoo affiche (pdf) 
A4 Kleurplaat/zwart-wit tattoo affiche (pdf) 
A5 Kleurplaat/zwart-wit tattoo affiche (pdf)

 

Poster en flyer
De 4you!-poster en -flyer kunt u aan de eigen situatie aanpassen en inzetten ter promotie van het 4you!. Verspreid de materialen bijvoorbeeld op omliggende vmbo-scholen.

De bestanden zijn opgemaakt in InDesign, een format waarmee drukkerijen uit de voeten kunnen. Ook eigen aanpassingen kunt u met de drukker bespreken. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van adresgegevens. Op de poster is daarvoor een soort post-it opgenomen.
U kunt de uitgaven vooraf bekijken door onderstaande pdf-bestanden te openen:
4you! A3 poster (pdf)
4you! A5 folder (pdf)

 

Boekenleggers
Deze 4you!-boekenleggers benadrukken verschillende aspecten van het 4you!: de thema's, de kleuren en de verschillende lezers. Er zijn acht veschillende boekenleggers. Gebruik ze bij eengroepsbezoek of deel ze uit in de klas ter promotie van het 4you!.
Boekenleggers 4you! (pdf) 

 

 

Gadgets

ProBiblio heeft voor bibliotheken met een 4you! een speciaal gadgetaanbod. De gadgets zijn voorzien van het 4you!-logo en speciaal geselecteerd voor de doelgroep. U kunt ze inzetten tijdens het groepsbezoek of als promotie van het 4you!

 

U kunt kiezen uit de volgende gadgets:

  • lippenbalsem
  • notitieboekje met pen 

 

Deze producten worden alleen geleverd in de kleur oranje en met 4you!-logo. 

 

  • lippenbalsem: € 66,- per 50 stuks
  • notitieboekje met pen: € 84,- per 50 stuks

 

De prijzen zijn exclusief btw. Minimale afname van 50 stuks per artikel. 

 

Boekengasten

ProBiblio geeft voor 12 tot 15 jarige lezers Boekengasten uit. Ieder kwartaal staat in deze kleurrijke folder informatie over acht nieuwe leesboeken voor het voortgezet onderwijs. Minimaal twee boeken in Boekengasten zijn geschikt voor het VMBO; deze zijn te herkennen aan het 4you! logo dat bij de boekbeschrijving is opgenomen. De folder kunt u gebruiken om vmbo-scholieren en -docenten te voorzien van recente boekentips. Of om in de schoolkrant te plaatsen, op te hangen of te gebruiken als informatiebron voor de aanschaf van nieuwe boeken. Boekengasten verschijnt vier keer per jaar; abonneren kan via de website van ProBiblio

 

 

Website van de bibliotheek
Zorg dat uw 4you! een goede plek krijgt op de eigen bibliotheekwebsite zodat jongeren en intermediairs alle informatie over 4you! en de activiteiten kunnen bekijken.

De 4you! themastroken (gif-bestand) zijn op de website te gebruiken ter ondersteuning van het 4you!. Plaats filmpjes op uw website, voorbeelden vindt u bij 'filmpjes 4you!'.